Video is een onmisbaar instrument in de marketingmix. Waarom is dat eigenlijk zo?

 

DeKrachtVanVideoMarketing

De mens is van nature visueel ingesteld

De mens is van nature visueel ingesteld. We kijken eerst naar beelden voordat we tekst lezen. Vroeger in de oertijd bestond er niet eens tekst! Alles was audiovisuele informatie. Geen kranten, geen boeken, geen tijdschriften of webpagina's met saaie lange teksten. En dat zit er nog steeds in. Visuele informatie wordt razendsnel verwerkt door onze hersenen. Daardoor kun je met video in een kortere tijd méér informatie delen. Bovendien houdt video de aandacht langer vast en roepen beelden meer emotie op.

Korte aandachtsspanne

De snelle tijd van tegenwoordig en de steeds kortere aandachtsspanne van mensen speelt een belangrijke rol. Video is leuker, makkelijker en je neemt sneller informatie op. Daarom is het niet zo gek dat video een aantrekkelijk middel is om je product, dienst of bedrijf te promoten.

Social media

Door het slim gebruiken van social media kun je een grotere groep mensen bereiken. Als je video interessant genoeg is zullen je kijkers de video delen via social media en bereik je sneller meer mensen. Daarnaast zijn beelden overtuigender dan woorden en je kunt makkelijker complexe onderwerpen uitleggen.

Start vandaag met video marketing en bereik je doelgroep!
Bel ons voor meer informatie.

  

 

Back to top